Nederland en Open Hof op WJD in Sidney

RKK uitzendingen Wereldjongerendagen

Van 14 tot en met 20 juli zijn de Wereldjongerendagen. Kan jij er niet bij zijn in Sydney? Geen nood want bij ons hoef je niets van het spektakel te missen

En verder kun je alle belangrijke momenten live volgen via onze website.
www.katholieknederland.nl/wjd2008

 

 


22 jongeren van de IPV4
naar Sydney vertrokken

en inmiddels allemaal veilig aangekomen.

15 jongeren zijn mee met Ferry de Jong en Marjolein Peeters. Zij zijn afgelopen weekend vertrokken en doen mee

met het hele programma van de WJD en gaan daarna met elkaar met campers nog twee weken verder trekken door Australie. 7 jongeren zijn mee met de reis van Jong Katholiek.

 


Vertrek van de groep van 15 vanaf station Alexander
.

Afgelopen zaterdag en zondag hebben Pastor Rita Schoolenberg en (ik) Paula Emmen een aantal jongeren uitgezwaaid namens alle pastores. Ook Ds. Guus Koelman met zijn vrouw Tiny kwamen mee uitzwaaien, omdat ze om jongeren geven en de oecumene een warm hart toedragen.

 

 


Uit de Volkskrant van 18/7/08
Onder de ruim 200 duizend pelgrims zijn ook zo’n 750 Nederlanders. Voor veel van de Nederlandse pelgrims zijn de Wereldjongerendagen een intense ervaring. ‘Ik heb gehuild bij de openingsmis’, zegt Maarten van Krimpen uit Rotterdam. ‘Ik heb ook voor het eerst oprecht geknield. Het was werkelijk een bijzondere ervaring. Ik heb grote verwachtingen van de avondwake zaterdag; al die mensen op het open veld bij elkaar.’
Maarten is lid van de Open Hof Parochie


Rianne Weevers ( óók Open Hof) schrijft
:

 Nog even een leuk dingetje: mijn gastmoeder maakt elke dag het ontbijt klaar voor de priesters. Ik ben, met de 3 andere (Nederlandse)  meiden uit mijn gastgezin, de afgelopen 2 ochtenden meegegaan om te helpen. Heel leuk:).

Geef iedereen een dikke knuffel van me.

Rianne, rechts, zoals zij staat afgebeeld op de WJD pagina’s van de Site

Van Katholiek Nederland.


Lieve Paula,
Ff een kort berichtje uit sydney...
Het is echt geweldig hier!!! in goulburn hebben we het erg koud gehad, maar hier in sydney is het heerlijk weer. Ook de mensen zijn superaardig en ik heb ook hele leuke mensen leren kennen. Je raakt gewoon niet uitgekeken hier, wat een stad:). We denken allemaal aan je, heb al van veel mensen gehoord dat ze het zo jammer vinden dat je er niet bij bent :
Zodra ik weer terug ben praten we snel bij:).
Hele dikke knuffel!!!
Rianne.

 


Sydney is echt geweldig

We hebben al twee kathecheses gevolgd en morgen gaat een deel van de groep op een boot kathechese volgen. We hebben al veel gezien. The Opera house en Harbour bridge. De locatie waar we verblijven is in Chatswood en is prima, we hebben douches en we slapen op een warme vloer (tapijt).
Gister hebben we de kaarsjes gebrand en het was een mooie intense beleving! de groetjes van alle Sydneygangers

Aldus Marjolein Vonk

 


Paula Emmen is de  contactpersoon voor de jongeren die in Sydney zitten in geval van calamiteiten.

Maar ook geven ze verhalen en foto's door zo gauw als ze de mogelijkheid hebben.

Zo kan ik in ieder geval melden, dat het daar heel koud is en dat ze sjaals en mutsen hebben gekocht om een beetje warm te blijven. Ferry heeft gebeld om te vertellen dat hun groep een fijne locatie heeft en dat ze vooral met jongeren uit Australie en andere landen in het gebouw bivakeren en dat is wel zo leuk.

De andere jongeren die mee zijn met Jong Katholiek slapen op verschillende locaties. Diegene die jonger zijn dan 18 jaar slapen in scholen in een heel koud lokaal vertelde Marco van Witteloostuyn, maar Marco heeft het geweldig naar zijn zin en geniet van het gebeuren. Jongeren boven de 18 jaar hebben dagen lang in een heerlijk warm bed geslapen bij gastouders, vertelde Iris Ham.